Vanuit Connetix werken wij veel samen met uiteenlopende studentenverenigingen, studieverenigingen en scholen met een technische achtergrond. Zo wonen wij onder andere diverse bedrijvendagen op Hogescholen en Universiteiten bij. Daarnaast sponsoren wij diverse studie-gerelateerde activiteiten en evenementen die georganiseerd zijn door technische Hogescholen. Dit doen wij om in contact te komen met toekomstige Engineers zoals jij. Benieuwd waarover wij jou graag willen informeren? Dat lees je hier!

Als afstudeerstudent ben jij inmiddels in de eindfase van je studie aanbeland. Je kan niet wachten om alle opgedane kennis in de praktijk toe te passen. Eerst staat jou echter nog een belangrijk onderdeel te wachten: het vinden van een gepaste afstudeerstage en een uitdagende startersfunctie. Binnen welke branche wil jij bijvoorbeeld graag aan de slag gaan en welke functie is jou écht op het lijf geschreven? Dat zijn moeilijke dilemma’s waar jij mee te maken krijgt.

Onze consultants van Connetix ondersteunen jou daarom graag in de zoektocht naar een gepaste uitdaging in de vorm van een afstudeerstage en een geschikte startersfunctie. Wij bieden jou graag een nieuw traject aan, waarbij jij na jouw afstudeerstage direct aan de slag kan gaan bij het desbetreffende bedrijf. Binnen dit traject zijn wij vanuit Connetix al in de voorfase van het afstuderen betrokken bij jouw ontwikkeling. Wij kijken met jou mee naar een gepaste afstudeeropdracht bij een bedrijf dat voldoet aan jouw profiel en wensen.

Samen met jou kijken wij naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor een afstudeerstage met baangarantie. Wij schetsen voor jou een helder beeld van de uiteenlopende mogelijkheden binnen de gehele arbeidsmarkt. Van Sales Engineer in de Offshore, tot aan Mechanical Engineer in de Machinebouw: onze consultants geven jou graag een kijkje achter de schermen bij bedrijven in alle segmenten.

Via het uitgebreide netwerk van Connetix kan jij op gesprek gaan bij allerlei bedrijven in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht én Noord-Brabant die jou interessant lijken. Dit kunnen de grote, internationale spelers zijn, maar ook kleine tot middel-klein bedrijven zijn, met een nationaal of internationaal karakter. In overleg met het bedrijf waar jij uiteindelijk aan de slag wil gaan, komen jullie samen tot een geschikte afstudeeropdracht die voldoet aan de wensen vanuit jouw opleiding.

Deze afstudeerstage met baangarantie kan jij zien als een proefperiode, waarin jij het bedrijf beter kunt leren kennen en het bedrijf jou. Mocht deze proefperiode vanuit beide kanten goed bevallen, dan kan jij hier direct na je stage aan slag door een startersfunctie te vervullen!

Hoewel wij jou vanuit Connetix volledige ondersteuning willen bieden in de zoektocht naar een geschikte afstudeerstage met baangarantie, zal jij uiteindelijk altijd zelf het sollicitatiegesprek aangaan bij jouw toekomstige werkgever. Om deze reden bieden wij afstudeerstudenten zoals jij verschillende trainingen aan op het gebied van solliciteren, waarbij jij door middel van pitch trainingen en oefeningen leert om jezelf optimaal te presenteren aan jouw toekomstige werkgever. Zo leer jij bijvoorbeeld om jouw persoonlijke CV zo goed mogelijk in te richten en krijg jij tips hoe jij je optimaal kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Samen met jou kijken onze consultants naar jouw kernkwaliteiten en hoe jij deze in gesprek op de juiste manier kunt pitchen.

Voor afstudeerders

Wij hopen jou snel bij ons op kantoor te zien!

Mede door deze ondersteuning bij het gehele traject van afstuderen en de zoektocht naar een baan, willen jou graag verder helpen naar een mooie toekomst. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die er voor jou zijn? Neem dan contact met op ons. Wij hopen jou snel bij ons op kantoor te zien!